31 ene 2012

Canal 9 va venir al museu

          Ahir, un equip de Producciones Televisivas Mecomlys va estar passejant pel centre històric de la vila i visitant el Museu Dámaso Navarro. També es van acostar a descobrir el paratge de l'Arenal de l'Almorxó. Tot això per a gravar imatges dels racons típics de la població i les vistes panoràmiques de la vall del Vinalopó per al programa de Canal 9 El poble del costatEl programa, que l'emeten els dimarts a la nit, consistix a conéixer dos poblacions veïnes de la Comunitat Valenciana que, per diversos motius, han tingut, i de vegades encara mantenen, rivalitats i enfrontaments que perduren en el temps.

Una persona de cada poble dóna a conéixer "la seua versió dels fets" i, en el nostre cas, en el binomi Elda-Petrer, és Mari Carmen Rico Navarro, arxivera i bibliotecària municipal, la que explica este desencontre secular des de "la nostra vora".

Afortunadament, esta situació d'enfrontament entre Elda i Petrer s'ha anat deixant arrere, sobretot si tenim en compte que el creixement urbà experimentat en les últimes dècades ha creat una conurbació que, a ulls profans, fa difícil discernir en determines zones de la població si estàs en un carrer petrerí o eldenc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario